Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE

TERTÚLIA, dijous 22 de setembre a les 19:30 h.

UN TRET AL CAP, de Pau Miró (Barcelona, 1974).

Pau Miró Caparrós, llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona en 1999, és un actor, director i dramaturg català.

Entre les seves obres destaquen Els Jugadors (Festival Temporada Alta, 2011 – Teatre Lliure, 2012), obra guardonada amb el Premi Butaca al millor text i amb el Premi Ubú italià al millor text estranger i Plou a Barcelona (Sala Beckett, 2004), nominada a cinc Premis Butaca, traduïda a l’anglès, l’italià, el francès, el portuguès, el polonès i al castellà i estrenada en diferents països.

Miró és fundador de la companyia Menudos i ha col·laborat en guions de televisió per TV3, TVE i Antena3.

Estrenada l’any 2017 a la Sala Beckett, Un tret al cap és una obra que tracta sobre la censura i les formes diverses que pren en l’àmbit públic i en el privat. Els personatges principals són tres dones, encapçalades per una periodista a qui acaben d’acomiadar del diari on treballava per tenir una posició massa crítica, la seva germana, amb qui comparteix pis, i una víctima d’un acomiadament improcedent que vol que el seu cas surti a la llum pública.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.

CLUB DE TEATRE

  TERTÚLIA, dijous 13 de gener a les 19:30 h. LA VIDA ES SUEÑO, de Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) Calderón de la Barca va ser escriptor, soldat i sacerdot, actualment és reconegut com un dels principals dramaturgs del barroc i del Segle d’Or de la literatura espanyola, etapa que finalitza amb la mort de l’autor. La vida es sueño va ser estrenada l’any 1635 i és considerada una de les principals obres de teatre de Calderón de la Barca. Escrita en vers i estructurada en tres actes tracta sobre la història Segismundo, el fill del rei Basilio, que està confinat   en una torre perquè un endeví va dir al rei que seria un tirà i portaria la desgracia al regne si arribava a governar. El rei decideix alliberar el seu fill durant un dia i veure què passa. En cas de problemes el tornarà a tancar i els nebots, Astolfo i Estrella, seran en aquest cas els hereus al tron. El dia de llibertat de Segismundo és ple de problemes, el droguen abans d’alliberar-lo i també quan el tornen a ta