Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE

 TERTÚLIA, dijous 2 de juny a les 19:30 h.

L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE : comèdia en cinc actes i deu quadres, de Santiago Rusiñol (1861-1931).

Santiago Rusiñol va publicar l’any 1907 la novel·la L’auca del senyor Esteve i tot seguit començà a treballar en la seva versió teatral. Finalitzada l’any 1909 es va estrenar al Teatre Victòria de Barcelona l’any 1917. Èxit de crítica i públic l’obra es va convertir en un referent del moviment modernista.

A la ciutat de Barcelona, al barri de la Ribera, la quarta generació del llinatge dels Esteve continua amb la tradició familiar i treballa pel negoci de La Puntual, botiga de vetesifils. Però la continuïtat comercial es trencarà amb el fill del senyor Esteve i la senyora Tomasa, a qui ja no es bateja amb el nom dels seus avantpassats sinó que se li posa Ramonet. El noi no vol treballar a La Puntual sinó que decideix que vol seguir la seva vocació i ser artista, evidentment aquesta postura es contraposa amb les idees i els desitjos de la seva família.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.