Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE

 TERTÚLIA, dijous 2 de juny a les 19:30 h.

L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE : comèdia en cinc actes i deu quadres, de Santiago Rusiñol (1861-1931).

Santiago Rusiñol va publicar l’any 1907 la novel·la L’auca del senyor Esteve i tot seguit començà a treballar en la seva versió teatral. Finalitzada l’any 1909 es va estrenar al Teatre Victòria de Barcelona l’any 1917. Èxit de crítica i públic l’obra es va convertir en un referent del moviment modernista.

A la ciutat de Barcelona, al barri de la Ribera, la quarta generació del llinatge dels Esteve continua amb la tradició familiar i treballa pel negoci de La Puntual, botiga de vetesifils. Però la continuïtat comercial es trencarà amb el fill del senyor Esteve i la senyora Tomasa, a qui ja no es bateja amb el nom dels seus avantpassats sinó que se li posa Ramonet. El noi no vol treballar a La Puntual sinó que decideix que vol seguir la seva vocació i ser artista, evidentment aquesta postura es contraposa amb les idees i els desitjos de la seva família.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.

CLUB DE TEATRE

  TERTÚLIA, dijous 13 de gener a les 19:30 h. LA VIDA ES SUEÑO, de Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) Calderón de la Barca va ser escriptor, soldat i sacerdot, actualment és reconegut com un dels principals dramaturgs del barroc i del Segle d’Or de la literatura espanyola, etapa que finalitza amb la mort de l’autor. La vida es sueño va ser estrenada l’any 1635 i és considerada una de les principals obres de teatre de Calderón de la Barca. Escrita en vers i estructurada en tres actes tracta sobre la història Segismundo, el fill del rei Basilio, que està confinat   en una torre perquè un endeví va dir al rei que seria un tirà i portaria la desgracia al regne si arribava a governar. El rei decideix alliberar el seu fill durant un dia i veure què passa. En cas de problemes el tornarà a tancar i els nebots, Astolfo i Estrella, seran en aquest cas els hereus al tron. El dia de llibertat de Segismundo és ple de problemes, el droguen abans d’alliberar-lo i també quan el tornen a ta