Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 16 de juny, a les 20:00 h.

L’ESTIU QUE COMENÇA, de Sílvia Soler (1961).

Sílvia Soler és periodista i escriptora i té una llarga trajectòria amb premis i èxit de vendes. Ella declara que és feliç escrivint i fent que els altres gaudeixin amb la lectura, us podem assegurar que a la biblioteca ho aconsegueix i els seus llibres tenen molt bona acollida. Amb aquesta novel·la va obtenir el Premi Ramon Llull l'any 2013.
L’estiu que comença és la història de dues famílies a les quals acompanyem al llarg de cinquanta anys a través dels seus fills, la Júlia i l’Andreu. Les històries que anirem coneixent són pròpies de les situacions que es succeeixen a les famílies, pèrdues i arribades, penes i alegries. I any rere any la data de referència ve marcada per l’aniversari de la Júlia que s’escau per al solstici d’estiu, quan aquesta estació tot just comença.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.

CLUB DE TEATRE

  TERTÚLIA, dijous 13 de gener a les 19:30 h. LA VIDA ES SUEÑO, de Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) Calderón de la Barca va ser escriptor, soldat i sacerdot, actualment és reconegut com un dels principals dramaturgs del barroc i del Segle d’Or de la literatura espanyola, etapa que finalitza amb la mort de l’autor. La vida es sueño va ser estrenada l’any 1635 i és considerada una de les principals obres de teatre de Calderón de la Barca. Escrita en vers i estructurada en tres actes tracta sobre la història Segismundo, el fill del rei Basilio, que està confinat   en una torre perquè un endeví va dir al rei que seria un tirà i portaria la desgracia al regne si arribava a governar. El rei decideix alliberar el seu fill durant un dia i veure què passa. En cas de problemes el tornarà a tancar i els nebots, Astolfo i Estrella, seran en aquest cas els hereus al tron. El dia de llibertat de Segismundo és ple de problemes, el droguen abans d’alliberar-lo i també quan el tornen a ta