Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 16 de juny, a les 20:00 h.

L’ESTIU QUE COMENÇA, de Sílvia Soler (1961).

Sílvia Soler és periodista i escriptora i té una llarga trajectòria amb premis i èxit de vendes. Ella declara que és feliç escrivint i fent que els altres gaudeixin amb la lectura, us podem assegurar que a la biblioteca ho aconsegueix i els seus llibres tenen molt bona acollida. Amb aquesta novel·la va obtenir el Premi Ramon Llull l'any 2013.
L’estiu que comença és la història de dues famílies a les quals acompanyem al llarg de cinquanta anys a través dels seus fills, la Júlia i l’Andreu. Les històries que anirem coneixent són pròpies de les situacions que es succeeixen a les famílies, pèrdues i arribades, penes i alegries. I any rere any la data de referència ve marcada per l’aniversari de la Júlia que s’escau per al solstici d’estiu, quan aquesta estació tot just comença.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.