Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 9 de juny a les 19:30 h.

MATAR A UN RUISEÑOR (To Kill a Mockingbird), director Robert Mulligan (1925-2008).

El director nord-americà Robert Mulligan és conegut per la pel·lícula Matar a un ruiseñor, adaptació de la novel·la homònima de Harper Lee, però en el seu cinema també destaquen: Verano del 42,  El tret més característic de Mulligan és la gran capacitat per transmetre la intimitat i les emocions dels personatges en les diferents situacions en què es troben.

 Matar a un ruiseñor (1962) tracta sobre el racisme. A Alabama l’advocat Atticus Finch defensa un jove negre acusat de violar una noia. En front dels prejudicis i la ignorància Finch lluita com a advocat per la justícia i com a pare educa els seus fills en els valors de tolerància i bondat. Gregory Peck va fer una interpretació magnífica que li va valdre el premi Oscar.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.