Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE

TEATRE, dijous 5 de maig a les 19:30 h.

DESIG, de Josep M. Benet i Jornet (1940-2020).

El conegut dramaturg i guionista Josep M. Benet i Jornet té una llarga trajectòria teatral. Al club de teatre de la biblioteca hem llegit: Revolta de bruixes i E.R. Ara llegim una altra de les obres més importants de l’autor i la que va representar una innovació per al teatre català.

 Desig, escrita l’any 1989 i estrenada al Teatre Romea l’any 1991, és una obra que sorprèn l’espectador / lector. L’obra no té una trama argumentada sinó que el temps i l’espai són imprecisos i als diàlegs, i també als quatre monòlegs, els personatges parlen sobre les dificultats de comunicació, la por, la necessitat d’afecte i l’acceptació d’un mateix... A través del text passa l’acció i es va descobrint la intriga fins a arribar a conèixer quins són els desitjos.

Els quatre protagonistes són un matrimoni de classe mitja (Ell i Ella) i una parella (l’Home i la Dona). Ella no està bé amb la vida que du, Ell no vol entrar en el tema. Ella fa temps que se sent assetjada i un dia s’afronta a l’Home que l’observa dins el seu cotxe des de fa dies. L’Home li promet explicar-li que passa, però serà la Dona qui finalment fa que Ella recordi allò que havia esborrat de la memòria. Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.