Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 26 de maig a les 20:00 h.

ALLÒ QUE VA PASSAR A CARDÓS, de Ramon Solsona (1950).

 Ramon Solsona va ser professor d’ensenyament secundari fins l’any 1992, a partir d’aquí es dedica a la literatura i al periodisme i també ha realitzat guions de televisió. Entre les seves obres destaquem Les hores detingudes, L’home de la maleta, Allò que va passar a Cardós, Disset pianos, Llibreta de vacances... Ha rebut premis literaris com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana, el Serra d’Or o l’Amat-Piniella (aquest darrer premi amb la novel·la que llegim aquest mes).

 Allò que va passar a Cardós es va publicar l’any 2016 i és una novel·la basada en fets reals. La vida dels habitants de la Vall de Cardós es transformà amb les grans obres per realitzar un complex hidroelèctric. Arriben milers persones que emigren buscant feina i prosperitat econòmica a un lloc on la gent vivia en condicions d’aïllament i duresa. La crònica de les diferents històries es connecten amb una de central: l’assassinat d’un guàrdia civil l’hivern de l’any 1965.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.

CLUB DE TEATRE

  TERTÚLIA, dijous 13 de gener a les 19:30 h. LA VIDA ES SUEÑO, de Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) Calderón de la Barca va ser escriptor, soldat i sacerdot, actualment és reconegut com un dels principals dramaturgs del barroc i del Segle d’Or de la literatura espanyola, etapa que finalitza amb la mort de l’autor. La vida es sueño va ser estrenada l’any 1635 i és considerada una de les principals obres de teatre de Calderón de la Barca. Escrita en vers i estructurada en tres actes tracta sobre la història Segismundo, el fill del rei Basilio, que està confinat   en una torre perquè un endeví va dir al rei que seria un tirà i portaria la desgracia al regne si arribava a governar. El rei decideix alliberar el seu fill durant un dia i veure què passa. En cas de problemes el tornarà a tancar i els nebots, Astolfo i Estrella, seran en aquest cas els hereus al tron. El dia de llibertat de Segismundo és ple de problemes, el droguen abans d’alliberar-lo i també quan el tornen a ta