Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 26 de maig a les 20:00 h.

ALLÒ QUE VA PASSAR A CARDÓS, de Ramon Solsona (1950).

 Ramon Solsona va ser professor d’ensenyament secundari fins l’any 1992, a partir d’aquí es dedica a la literatura i al periodisme i també ha realitzat guions de televisió. Entre les seves obres destaquem Les hores detingudes, L’home de la maleta, Allò que va passar a Cardós, Disset pianos, Llibreta de vacances... Ha rebut premis literaris com el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana, el Serra d’Or o l’Amat-Piniella (aquest darrer premi amb la novel·la que llegim aquest mes).

 Allò que va passar a Cardós es va publicar l’any 2016 i és una novel·la basada en fets reals. La vida dels habitants de la Vall de Cardós es transformà amb les grans obres per realitzar un complex hidroelèctric. Arriben milers persones que emigren buscant feina i prosperitat econòmica a un lloc on la gent vivia en condicions d’aïllament i duresa. La crònica de les diferents històries es connecten amb una de central: l’assassinat d’un guàrdia civil l’hivern de l’any 1965.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.