Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 12 de maig a les 19:30 h.

CINEMA PARADISO (Nuovo Cinema Paradiso), director: Giuseppe Tornatore (1956).

El director i guionista italià Giuseppe Tornatore va iniciar la seva trajectòria professional com a fotògraf i realitzador de televisió. L’any 1986 va dirigir la seva primera pel·lícula, El profesor, i la següent va ser Cinema Paradiso,  pel·lícula amb la què va obtenir el Premi Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa l'any 1990.

Cinema Paradiso comença amb l’arribada d’un conegut director de cinema, Salvatore di Vita, al seu poble natal, Giancaldo, on torna després de trenta anys per assistir al funeral del seu vell amic Alfredo. Salvatore reviu la seva infantesa al poble quan per a ell el món del cinema era màgia i sobretot recorda la seva relació amb l’Alfredo que s’ocupava de la projecció de les pel·lícules i que va ser qui li va ensenyar els secrets que hi ha darrere d’una pel·lícula. L’Alfredo el va obligar a marxar del poble per a aconseguir el seu somni. El que Salvatore desconeix és que Alfredo ha deixat per a ell un regal, una darrera projecció...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.