Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 28 d’abril a les 20:00 h.

APRENDRE A PARLAR AMB LES PLANTES, de Marta Orriols (1975).

L’escriptora catalana Marta Orriols és per la seva formació historiadora de l’art i, tot i que té una curta trajectòria com a autora, les seves obres han tingut molt bona acollida entre públic i crítica que destaquen com la seva prosa emociona al lector per la forma com transmet la complexitat de les relacions humanes. Va escriure l’any 2016 el recull de contes Anatomia de les distàncies curtes, l’any 2018 publica la seva primera novel·la Aprendre a parlar amb les plantes, obra amb la què obté el Premi Òmnium de Novel·la i l’any 2020 la segona novel·la Dolça introducció al caos.

Aprendre a parlar amb les plantes té com a protagonista la Paula. Als quaranta anys i després d’una pèrdua inesperada ha de construir una vida nova des del dolor i la desorientació que produeix la mort, trobant-se entre sentiments contraposats, ell li havia comunicat poc abans que estimava una altra dona, i evolucionant en el camí de la superació. Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.