Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE

TERTÚLIA, dijous 7 d’abril a les 19:30 h.

TOTS EREN FILL MEUS, d’Arthur Miller (1915-2005).

Arthur Miller va néixer a Nova York i era fill d’immigrants jueus polonesos. Va estudiar periodisme a Michigan i va tornar a Nova York per a escriure guions radiofònics. L’any 1947 va estrenar Tots eren els meus fills, era la seva primera obra de teatre i amb ella va aconseguir el premi de la crítica de Nova York i dos premis Toni. Després vindran obres com La mort d’un viatjant o Les bruixes de Salem. També va escriure novel·la, assaig i guions de cinema. En la seva obra trobem reflectits els conflictes socials que sempre el van preocupar: la immigració, la persecució ideològica o l’engany del somni americà.

Tots eren fill meus té com a protagonista la família Keller. El pare Joe Keller, empresari de la indústria d’armament, ha venut alguns elements defectuosos per a l’exèrcit d’Estats Units durant la Segona Guerra Mundial, fet que provoca morts. Al llarg de l’obra anirem veient si es pot viure sense consciència, a nivell individual i com a família, amb una moral que eludeix la responsabilitat, al jardí posterior de la casa familiar tranquils i a recer del món...Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.