Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 21 d’abril a les 19:30 h.

VIRIDIANA, director: Luis Buñuel (1900-1983)

Luis Buñuel va ser un director aragonès format a la Residencia de Estudiantes de Madrid, on es va relacionar amb Salvador Dalí, Federico García Lorca... L’any 1925 es trasllada a Paris on comença a interessar-se pel món del teatre per passar de seguit al cinema. L’any 1930 dirigeix la seva primera pel·lícula La edad de oro, estrenada a Paris va estar en cartellera pocs dies i la seva projecció va ser prohibida fins l’any 1980. Va treballar a Espanya, Estats Units i Mèxic, on va viure molt temps. Entre les seves pel·lícules: Los olvidados, Nazarín, Viridiana, El discreto encanto de la burguesía...Considerat un dels principals directors de cinema espanyols i valorat internacionalment com a figura del moviment surrealista, el seu cinema fa reflexionar sobre els poders i l’ordre establerts, entre ells la hipocresia de l’església o la moralitat burgesa, i són també característiques de la seva obra la temàtica dels somnis i l’inconscient.

Viridiana, realitzada l’any 1961, la pel·lícula narra la història d’una novícia que visita el seu benefactor i parent, la semblança entre la noia i la difunta esposa de Don Jaime portarà a aquest a intentar seduir-la. La pel·lícula va obtenir la Palma d’Or al Festival de Cannes, va tenir un gran èxit i també va ser un gran escàndol. La seva projecció es va prohibir a Espanya fins l’any 1977.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.