Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 16 de desembre a les 20:00 h.

EL CONTE DE NADAL DE L’AUGGIE WREN, de Paul Auster (1947)

Pel títol de la novel·la tots podríem esperar el típic conte de Nadal, però coneixent Paul Auster, aquest relat curt us sorprendrà precisament per la seva originalitat. Tant els personatges com les històries que s’hi entrellacen ens atrapen des del primer moment.

Auggie Wren treballa en un estanc al centre de Brooklyn. Allà és on es coneixen el narrador d’aquesta història, a qui han encarregat un conte de Nadal per al diari,  i el venedor de tabac. Després d’adonar-se que el seu client és un autor de renom, decideix ensenyar-li la gran obra de la seva vida: uns àlbums de fotografies que ha fet cada dia durant 12 anys, a la mateixa hora i del mateix indret. A partir d’aquí, Auggie Wren i la resta de personatges que s’hi relacionen esdevindran la font d’inspiració per al conte de Nadal.

Aquesta història es va publicar al New York Times l’any 1990, i va inspirar la pel·lícula Smoke, en què Auster va participar com a director i  guionista.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.