Passa al contingut principal

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper dijous 27 de maig a les 20:00 h. acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora Imma Cortina, autora de la novel·la La cuinera dels senyors.

Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres Xocolata espessa Dies de roses i vi, aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les: Només ho saben les muntanyes, de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i La cuinera dels senyors, de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa.

La cuinera dels senyors està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la Casa Torrents (La Buresa), un magnífic edifici modernista de la ciutat. A cal notari ella va anotant en una llibreta les seves vivències i emocions i així es va creant un entramat de fets i personatges que reflecteixen tant la seva situació d’enyorança de la vida a pagès com també els fets històrics i socials del moment, amb la lluita de la burgesia catalana pel progrés de Catalunya i la dels treballadors davant de la precària situació en què es troben.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.