Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

 TERTÚLIA, dijous 19 de novembre a les 19:30 h.

(SESSIÓ VIRTUAL, per participar us podeu posar en contacte amb la biblioteca).

Luz que agoniza (Gaslight), director: George Cukor (1899-1983).

George Cukor es va formar a Broadway com a director de teatre i l’any 1929 va passar a treballar a Hollywood amb l’inici del cinema sonor. Va ser dialogista i assistent de direcció per a la Paramount Pictures, va canviar després als estudis RKO on va conèixer Katherine Hepburn, la seva actriu preferida amb qui va fer onze de les més de cinquanta pel·lícules que va dirigir. Va treballar diferents gèneres, tot i que va destacar amb la comèdia, i en tots ells és reconegut el seu gran treball dirigint actrius i actors: Katherine Hepburn, Spencer Tracy, Judy Garland, Cary Grant, Greta Garbo, Joan Crawford... i també Ingrid Bergman guanyadora l’any 1945 d’un Oscar per la seva interpretació en la pel·l·lícula Luz que agoniza (Gaslight).

Luz que agoniza està basada en una obra de teatre de Patrick Hamilton que ja havia estat portada al cinema l’any 1940 (precisament per diferenciar aquesta versió nord-americana de la versió anglesa Luz de gas, es va traduir el títol de forma diferent). Una parella, la Paula i el  Gregory, es casen i van a viure a la casa on la noia ja havia viscut amb la seva tia, qui va ser assassinada allà deu anys abans. La Paula vol superar les seves pors però aviat nota que a la casa passen coses estranyes: sorolls, passes a les golfes on no hi ha ningú, les coses canvien de lloc... i quan el Gregory, que és pianista, se’n va a l’estudi el llum de la casa fa pampallugues. Tot sembla indicar que la Paula està perdent la cordura però la intervenció d’un inspector permetrà descobrir quina és la intriga.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!