Passa al contingut principal

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana.

NO FICCIÓ ADULTS
Negre de merda : El racisme explicat als blancs. Matthew Tree.
La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme.
L’origen dels altres. Toni Morrison.
A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre?
Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa. Noah Trevor.
Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nord-americà. En aquest llibre relata la seva infantesa a Sudàfrica i, a través d’històries divertides i dures, ens presenta la discriminació a Johannesburg durant la dècada de 1990.
La Vida rebel de Rosa Parks. Jeanne Theoharis.
L'1 de desembre de 1955, a la ciutat de Montgomery, Alabama, una jove negra es nega a cedir el seient a un home blanc. El conductor ho denuncia a la policia i la dona acaba sent detinguda. Aquell acte desencadenaria mobilitzacions que posaran contra les cordes el sistema racista dels EUA. 
Un Destello de libertad : de #blacklivesmatter a la liberación negraKeeanga-Yamahtta Taylor.
Un llibre que presenta l’anàlisi polític dels diferents moviments negres nord-americans i la introducció dels seus representants a les institucions, tenim com a clar exponent a Obama. 

FICCIÓ ADULTS I JUVENIL

El Ferrocarril subterrani. Colson Whitehead.
Premi Pulitzer 2017.
La Cora és una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d'una agressió brutal decideix emprendre una fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida.
Sweet Sixteen. Annelise Heurtier.
Inici de curs de 1957. L'institut amb més prestigi d'Arkansas accepta estudiants negres per primera vegada. Són nou, disposats a provar-ho. Són dos mil cinc-cents, disposats a impedir-ho.
Dues monedes. Núria Tamarit.
Novel·la gràfica que explica la història d’una adolescent europea que viatja al Senegal amb la seva mare, que treballa en un projecte de construcció d’una biblioteca i una emissora de ràdio en un poble d’agricultors i pescadors. Aquest viatge serà una presa de consciència del desconeixement de la realitat d’Àfrica.

Si veniu a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages podreu veure aquests dies l'exposició que hem preparat amb molts altres documents, aquí en teniu una mostra:Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!