Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, DIJOUS 23 DE GENER A LES 20:00 H.
Stoner, de John Williams (1922-1994).
Malgrat la qualitat de la seva obra, l’escriptor nord-americà John Williams no va ser molt conegut, va escriure només 3 novel·les i poesia, va ser editor i professor a la Universitat de Missouri. L’any 1973 va obtenir el premi National Book Award.
Stoner és la seva penúltima novel·la i es va publicar l’any 1965, sense massa èxit. Ha estat a partir de contínues reedicions que 50 anys després li ha arribat el reconeixement a nivell mundial sent una novel·la traduïda a més de vint idiomes.
La novel·la narra la història de William Stoner, un noi de dinou anys, fill de grangers, que entra com a estudiant de la Facultat d’Agricultura de la Universitat de Missouri. És l'any 1910 i en el segon curs, en la classe de literatura anglesa, Stoner pren consciència que mai tornarà a la granja, i que la universitat li ha permès descobrir la seva vocació, la seva passió per la literatura, l’estudi i, sobretot, l’ensenyament. Stoner arriba a ser professor i durant quaranta anys es dedica a l’estudi i al món universitari.
La novel·la està molt ben escrita, de forma senzilla però intensa el lector va seguint amb interès les etapes de la vida de Stoner i les seves reflexions sobre: l’amistat, el matrimoni, la paternitat, les intrigues a la universitat... En aquest recorregut vital, el lector comparteix els sentiments i les emocions d’un home que en tot moment de la seva vida es mostra tal com és: discret, íntegre i honest.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!