Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE


TERTÚLIA, DIJOUS 5 DE DESEMBRE A LES 19:30 H.
El Jardí dels cirerers, d’Anton Txékhov (1860-1904)
Aquesta obra de teatre és va representar l’any 1904 a Moscou i va ser la darrera de l’escriptor rus Anton Txékhov. En l’àmbit de la literatura Txékhov és reconegut com a un gran narrador i dramaturg , però destaca també en la seva personalitat l’entrega cap als altres, tant exercint la seva professió com a metge, com intervenint per millorar la vida dels seus conciutadans: col·labora en la creació d’una biblioteca a la ciutat on va néixer, Taganrog; un hospital i escoles a Moscou, dóna diners per la cura de malalts... Va escriure més de mil relats i algunes obres teatrals que van revolucionar el teatre del seu temps a Rússia i Europa.
La història d'El Jardí dels cirerers explica com una família propietària d’una finca en la qual han viscut durant generacions, ha de subhastar la propietat per cobrir els seus deutes. Els membres de la família, els criats, l’administrador, el futur comprador... passen a la casa familiar els darrers dies abans de la venda. A l’obra aquesta família és el símbol de la decadència de la classe aristocràtica russa que veu amb nostàlgia i resignació la pèrdua de privilegis i la desaparició dels valors tradicionals. Tothom és més o menys conscient del canvi d’època, davant la societat formada només per senyors i pagesos ara emergeix la classe mitjana i la burgesia, i així cadascun dels personatges, principals i secundaris, que es troben a la casa encaren el futur amb diferent estat d’ànim i actitud segons la situació que li correspon.

Txékhov va crear l’obra per a la seva dona que era actriu i li havia demanat d’escriure una comèdia que ella pogués representar. Per això, tot i l’èxit obtingut en la seva estrena, a l’autor no li va agradar el to dramàtic que el director Stanivlasky li va donar. A El jardí dels cirerers trobem moments de sàtira, ironia i crítica social, i sobretot l’acció de l’obra es desenvolupa com la mateixa vida, que transcorre amb moments de tot.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!