Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

DIJOUS 25 D'ABRIL A LES 20:00 H. 
La confessió de la lleona de l'escriptor Mia Couto, és la novel·la que comentarem avui al club de novel·la.
 Mia Couto (1955) és l’escriptor que aquest any ha fet el Pregó de Sant Jordi que organitzen les Biblioteques de Barcelona, l’Ajuntament. L’escriptor moçambiquès va parlar sobre la diferent resposta solidària, per part del món en general, que han despertat dos situacions que s’han produït aquestes darreres setmanes, d’una banda l’incendi de la catedral de Notre-Dame de Paris i d’altra el cicló que ha ocasionat un miler de morts a Moçambic.  
La confessió de la lleona ens transporta a un poble, Kulumani, on misteriosos lleons estan matant algunes dones de l’aldea. Les tradicions ancestrals, la situació opressiva de les dones, la simbologia i la màgia que envolten als personatges i els fets que es produeixen... són alguns dels temes que trobem en la lectura de La confessió de la lleona.
I el que també ens arriba a través de la lectura és l’estimació d’António Emilio Leite Couto per Àfrica, una estimació que trobem en tota la seva obra literària: relats breus, poemes, cròniques i novel·les amb els quals ha obtingut premis literaris, i que l’han portat a ser considerat com un dels principals autors actuals en llengua portuguesa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!