Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA


DIJOUS 11 D’ABRIL A LES 19:30 H.
Fresas salvajes (Smultronstället), del director: Ingmar Bergman. Realitzada l’any 1957 aquesta és considerada la millor pel·lícula del director suec Ingmar Bergman (1918-2007).
Narra la historia d’un metge de setanta vuit anys, Isak Borg, qui rep la notícia del nomenament de Doctor Honoris Causa a la universitat de Lund en reconeixement a la seva carrera professional. La mateixa nit té un somni premonitori de la seva mort i decideix fer un viatge en cotxe, conduint ell mateix, a la finca on va passar la seva infantesa i joventut i fins a Lund.
El viatge respon a una necessitat de reflexió sobre el que ha estat la seva vida i també una preparació per a la mort. El tema tractat doncs en aquesta pel·lícula és la vellesa en tots els seus aspectes: la solitud, els records selectius del passat, els errors comesos, la indiferència i el distanciament en les relacions personals i familiars, l’amor...
Actualment Fresas salvajes està reconeguda com una de les pel·lícules imprescindibles del cinema europeu. La interpretació de l’actor Victor Sjöstrom com a protagonista, la fotografia en blanc i negre, l’atracció de la història des del principi fins al final, són alguns dels elements destacables de la pel·lícula que comentarem a la tertúlia del club.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.