Passa al contingut principal

TERTÚLIA AMB...

DIJOUS 28 DE MARÇ, A LES 19:30 H. 
Acollirem la tertúlia amb l'escriptora catalana Jenn Díaz (Barcelona 1988) 
Jenn Díaz ja havia escrit quatre novel·les en castellà, la primera d’elles Belfondo l’any 2011; quan l'any 2015 va decidir escriure la seva primera novel·la en català:
 Mare i filla. Tal com ella explica aquest canvi de registre va venir després d’estar escrivint contes en català, setmanalment i durant uns quants mesos, al magazín cultural Catorze.cat, i sobretot també a partir de la influència de la lectura de l’obra de Mercè Rodoreda.
Mare i filla presenta un nucli familiar amb quatre dones, Glòria, la mare, Dolors, la germana del pare i l’Àngela i la Natàlia, les dues filles. La història comença a partir de la sobtada mort del pare i va narrant com queda la convivència entre les quatre dones, les relacions familiars i generacionals, els conflictes quotidians, les tragèdies ocultes...
Mare i filla ens permetrà conèixer i conversar amb l'autora Jenn Díaz, una jove escriptora que també es dedica a la traducció i que en la seva trajectòria va guanyar el premi Mercè Rodoreda 2016 amb el llibre de relats Vida familiar, un guardó que té per a ella un especial significat.
Realitzem aquesta activitat amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i dintre del programa Lletres en viu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!