Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA


TERTÚLIA, DILLUNS 18 DE FEBRER A LES 20:00 H.
L’amic retrobat, de Fred Uhlman (1901-1985).
Fred Uhlman és un autor alemany que va haver de marxar del seu país a causa del nazisme. Va viure a França i Anglaterra, on no es va dedicar a la seva professió d’advocat sinó que va ser pintor i escriptor, l’èxit li va arribar l’any 1960 amb la publicació de la novel·la L’amic retrobat.
Basada en l’experiència del propi autor, L’amic retrobat és una novel·la curta que narra la relació d’amistat entre dos nois de setze anys. En el decurs d’un any Hans, un noi jueu d’una família acomodada d’Stuttgart, i Konradin, un noi fill d’una aristocràtica família, estableixen són bons amics al marge del règim nazi que s’està estenent pel país. Trenta anys després Hans, marcat per sempre per les vivències d’aquell temps, explica els problemes amb els companys de classe davant del creixement del nazisme, el trencament de la seva amistat i la duresa d’haver-ho de deixar tot i marxar als Estats Units.
Aquesta sessió del club de novel·la està emmarcada dins de la segona edició del cicle “Els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”, i es realitzarà de forma conjunta entre els participants al club de novel·la d’adults i els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Gerbert d’Aurillac.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!