Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

 La biblioteca aquest mes d’octubre va de cine, i entre les activitats sobre el setè art tenim el club de cinema dedicat al director, productor i guionista italià Sergio Leone (1929-1989). Sergio Leone va ser el creador dels “espagueti western”, els canvis que introdueix al gènere van afectar tant als trets típics dels protagonistes, com als temes tècnics de la producció cinematogràfica i així el seu treball arriba a influenciar directors com Martin Scorsese, Quentin Tarantino o Francis F. Coppola. 
Però l’obra mestra de Sergio Leone la trobem l’any 1984 amb la pel·lícula Érase una vez en América (Once upon a time in America). La pel·lícula explica la història de David Aaronson, “Noodles” i el seu amic Max des de la seva infantesa a Nova York, passant pel temps de la llei seca durant els anys 1930, quan juntament amb altres companys es converteixen en importants mafiosos i finalitzant amb el retorn de David a Nova York l’any 1968, quan després d’uns anys d’exili haurà d’afrontar un passat que pretenia oblidat.
La pel·lícula no és una únicament una història de gàngsters, sinó que és una magnífica història d’amor i lleialtat. Una excel·lent pel·lícula en la què destaca tot, des de la interpretació dels actors fins els aspectes tècnics del film i també la banda sonora del compositor Ennio Morricone.
Les més de tres hores de durada de la pel·lícula es van reduir d’un material de nou hores de filmació, i a Europa va ser un èxit, no així als Estats Units on es va projectar en dues parts i sense els flashbacks amb què s’havia concebut la història. El cas és que actualment Érase una vez en América és una pel·lícula de culte i tal com va dir el propi Leone es tracta de “Cinema, cinema”.
No us perdeu aquesta sessió del club!
Just abans de la tertúlia podreu gaudir a la sala polivalent d’una demostració de com es fa una projecció d’una filmació en 16 mm., a càrrec del santfruitosenc Josep Antoni Hernàndez, qui també ens ha cedit els recursos cinematogràfics de l’exposició de cinema que tenim durant aquest mes a la biblioteca. 

Tertúlia, dijous 11 d'octubre a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.