Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...

Oscar Wilde (1854-1900) va estrenar a Londres l'any 1895 l'obra La importància de ser Frank.

Es tracta d’una comèdia en la què l’autor fa un retrat de l’alta societat de la seva època. Amb diàlegs intel·ligents i irònics Oscar Wilde fa crítica del convencionalisme i de la hipocresia que dominen les relacions socials i també ridiculitza la importància d'institucions com el matrimoni. Tot a partir d'un argument que explica com dos nois, amb una falsa identitat, porten una doble vida i es fiquen en embolics amorosos i en situacions absurdes que derivaran en un final sorprenent.
El títol original, The importance of being Earnest, juga amb la paraula "earnest" que significa honest, formal, i els dos nois protagonistes es fan dir Ernest perquè és una manera més fàcil que les noies de l’alta societat anglesa es trobin atretes per ells.
Amb aquesta comèdia l’autor aconsegueix un gran èxit, però poc després es descobreix la seva homosexualitat i és condemnat a dos anys de presó per la mateixa societat victoriana que ell havia criticat en les seves obres. Oscar Wilde va complir la condemna i va marxar d’Anglaterra, mai es va recuperar del trencament de la seva trajectòria.
Actualment l'obra es representa al Teatre Nacional de Catalunya.

Tertúlia, dijous 7 de juny a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!