Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...


De l’escriptora algeriana Malika Mokedden (1949) estem llegint la interessant novel·la Els meus homes.
Nascuda al desert en una família de nòmades Malika Mokedden descobreix la seva vocació per la medecina gràcies al metge del seu poble i aprofita la possibilitat d’estudiar al seu país i a França, on finalitza els estudis i on actualment resideix.
Tota la seva vida Malika Mokedden ha estat una gran lectora, i ja adulta compagina la seva professió de metgessa amb la d’escriptora, fins al punt que aquesta darrera ara li ocupa més temps.  A través de les seves obres, ja ha escrit sis llibres, l’autora expressa la situació general de les dones a Algèria i també la seva pròpia lluita personal per aconseguir portar una vida lliure, més enllà del complicat entorn algerià que l’hagués portat a un destí fixat per la tradició.

És per això que a totes les seves novel·les trobem molts trets autobiogràfics i en aquesta en concret fa un recorregut íntim sobre la relació amb els homes que han marcat la seva vida: pare, germans, amics, amors... Cal dir que no ens podem quedar amb la impressió que aquests homes són només algerians, perquè també a la vida de Malika Mokedden trobem homes europeus, uns homes que difícilment poden comprendre la seva necessitat de llibertat i creativitat, la seva rebel·lia i la nostàlgia del seu exili.

Tertúlia, dijous 5 d'abril a les 20:00 h. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!