Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...

L’escriptor francès Jean Genet (1910-1986) va escriure Les Criades l'any 1947, una obra que és considerat com un dels textos dramàtics clau del teatre del segle XX. 
Les protagonistes són dues criades, les germanes Solange i Clara, que senten fascinació i al mateix temps enveja i odi cap a la senyora a qui serveixen. Elles dues s’estimen però també s’odien, perquè en el fons s’emmirallen i veuen reflectida la frustració de les seves vides. Solange i Clara per alliberar-se es disfressen amb les robes de la senyora i representen en una “cerimònia” el seu l’assassinat, en un principi només es tracta d’un joc però... 
Un text que va molt més enllà de la lluita de classes.

Tertúlia, 8 de març de 2018 a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.