Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...


Llegim aquest mes un llibre que té un títol molt suggeridor, De què parlem quan parlem de l’amor. Es tracta d’un recull de contes breus que tenen a veure amb l’amor, però malgrat el que pugui semblar pel títol no es tracta de contes romàntics i feliços sinó que les històries fan reflexionar al lector sobre molts temes que es donen dins de les relacions humanes. Els protagonistes són diversos: parelles, amics o pares i fills; i en la narració trobem: la pèrdua d’il·lusió, la quotidianitat, la falta de comunicació, la tendresa, el sexe, l’odi... Amb un llenguatge senzill i un estil narratiu angoixant i intens, els contes descriuen fragments de situacions i el lector atret pel relat és lliure d’interpretar el desenllaç.
El seu autor, el nord-americà Raymond Carver (1939-1988) és conegut com a poeta i especialment com a autor de contes, un gènere amb el qual se li reconeix la influència en la literatura mundial de finals del segle XX.
 


Tertúlia, dijous 1 de març, a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.