Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...


L'obra de teatre Les tres germanes de l'escriptor rus Anton Txékhov (1860-1904), és el llibre que aquest mes els participants del grup de lectura de teatre de la biblioteca llegirem i comentarem.
Tékhov va obtenir un gran èxit i reconeixement per part dels seus contemporanis, i actualment és un clàssic del teatre molt representat i amb una obra del tot vigent. Escrita l'any 1900, Les tres germanes és una obra que mostra la crisi de l'aristocràcia russa en un moment de canvi, i també explica, a través de la vida de l'Olga, la Maixa i la Irina, com evolucionen uns personatges que viuen en l'enyorança d'un passat millor i amb l'esperança de poder realitzar els seus somnis.
Tertúlia 
dijous 17 de novembre 
a les 19:30 h.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.