Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...

Luigi Pirandello (1867-1936) treballà com a professor de literatura italiana fins que l'èxit de les seves obres de teatre li van permetre dedicar-se de ple a la creació literària. Dins el convencional teatre del moment Pirandello va aconseguir crear escola a partir de la incorporació de la fantasia i la complexitat que presenten els seus personatges. Sis personatges en cerca d'autor és la seva obra més coneguda, els personatges apareixen en un teatre on s'assaja una obra, diuen que l'autor que els creà no els ha pogut o volgut ficar al món de l'art  i ells demanen permís per poder interpretar la seva pròpia història.
Luigi Pirandello va obtenir el Nobel de Literatura l'any 1934.

Tertúlia, dijous 5 de maig a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLI A, dijous 25 de novembre a les 20:00 h. LES VUIT MUNTANYES , de Paolo Cognetti (1978 –). En la primera narració llarga de Cognetti, el Pietro, un nen de ciutat, fa amistat amb el Bruno, un noiet que viu al poble alpí on estiueja. El vincle entre els infants evolucionarà al llarg del temps, de la mateixa manera que el tracte del Pietro amb el seu pare i la relació de tots els personatges amb la muntanya, que és un autèntic mirall de la vida i la identitat.  Amb aquesta novel·la, que ha triomfat a tot Europa, i amb la qual va guanyar el Premi Strega l'any 2017, tornem a l’origen de tot i ens deixem delectar per les descripcions tan riques de la ploma de l’autor italià.