Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...M. Àngels Anglada (Vic 1930-Figueres 1999). Llicenciada en Filologia Clàssica, va traduir textos del llatí i el grec al català. Entre les seves novel·les destaquen El violí d'Auschwitz i Quadern d'aram, i també va conrear la poesia, la crítica i l'assaig literari.
En la novel·la que estem llegint al club de lectura ens trobem a Grècia al segle III ac., i Glauca de Quiosexplica les experiències de la seva vida a la seva néta Cleide.

Fragment:
"Amb veu, ben forta i decidida, va respondre gairebé mot per mot:- Aquest calçat és molt bonici escau, per ara, a la teva petitaperò no és pas aquest el color que li és destinat. Aquesta nena, Glauca, quan serà més gran calçarà sandàlies d'escuma".

Tertúlia dijous 26 d'abril a les 20:30 h

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

BIBLIOTEQUES AMB DO

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.