Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 25 de febrer a les 20:00 h. 
(Sessió virtual, per a participar poseu-vos en contacte amb la biblioteca).

Jo soc aquell que va matar Franco
, de Joan-Lluís Lluís (1963).

Nascut a Perpinyà i havent estudiat en francès fins a llicenciar-se en Història de l’Art a la Universitat de Montpeller, Joan-Lluís Lluís és un escriptor català que ha intervingut en diferents iniciatives en defensa de la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord. És autor de narrativa, assaigs, crítica literària, traductor i col·laborador en mitjans de comunicació, a més de creador de cançons per a diferents grups musicals. 

Va començar a escriure novel·la l’any 1993 amb Els ulls de sorra, i a partir d’aquí ha seguit una trajectòria amb registres variats i en la qual ha anat obtenint diferents premis, entre les seves obres destaquem: Aiguafang (Premi de la Crítica Serra d’Or), Vagons robats, El dia de l’ós (Premi Crexell), El crim de l’escriptor cansat, Xocolata desfeta, Les cròniques del déu coix (Premi Lletra d’Or), El navegant (Premi de la Crítica Serra d’Or)... 

L’any 2017 va rebre el Premi Sant Jordi de novel·la per Jo soc aquell que va matar Franco, una obra amb la què també va aconseguir l’any 2019 els premis: Joaquim Amat-Piniella, Narrativa M. Àngels Anglada i Ictineu. La novel·la té com a protagonista l’Agustí que ens explica la seva història, nascut a Solsona l’any 1916 ha estat un enamorat de la llengua i molt bon lector des de ben petit, ara té uns trenta anys i treballa com a corrector lingüístic a Barcelona. La ficció permet que la novel·la plantegi una història alternativa, una Guerra Civil que no acaba el 1939, sinó que Franco, seguint ordres de Hitler, declara la guerra als aliats i com a primera acció bombardegi Argelers. Agustí perd allà la dona que estima, es fa maqui i comença la seva clandestinitat pel Vallespir... aconseguirà fer-se realitat el títol de la novel·la? 


A la biblioteca vam poder gaudir l’any 2011 d’una magnífica tertúlia amb aquest autor sobre la novel·la El dia de l’ós i hem seguit sempre la seva trajectòria amb interès, adquirint a la biblioteca moltes de les seves obres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.
BASES  CONCURS VINSTAGRAM   BIBLIOTEQUES AMB DO  PLA DE BAGES 2021   del 4 de desembre 2020  al 31 de gener 2021 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses. QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar en el concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una foto pròpia

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.