Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE


TERTÚLIA, DIJOUS 3 DE SETEMBRE A LES 19:30 H. 

La dansa de la venjança, de Jordi Casanovas (1978).


Jordi Casanovas és escriptor, productor i director teatral. Li agrada participar en tots els àmbits professionals que intervenen en el món teatre i com autor tria temes d’actualitat i que l’afecten. Ha rebut diferents premis i reconeixements i des de l’any 2002 trobem representacions de les seves obres a teatres de tota Espanya, algunes de les més de 30 obres escrites són: Les millors ocasions, Un home amb ulleres de pasta, Una història catalana, Pàtria, Vilafranca... L’any 2019 va estrenar: Valenciana, Jauría i La dansa de la venjança, al club de teatre parlarem d’aquesta darrera obra. 

La dansa de la venjança ens trobem amb una parella, el Roger i la Clàudia, que després d’anys de matrimoni i un fill en comú s’acaben de separar. La Clàudia ha anat a buscar les seves darreres pertinences a la casa on havien viscut junts i casualment es troba amb en Roger, de manera que inicien una conversa en la què malgrat que ja han arribat a uns acords la tensió és latent des del primer moment. Durant aquest diàleg al·ludeixen a un passat ple de incomunicació i malentesos, es fan retrets i acusacions i arriben a un alt nivell d’enfrontament sobretot quan parlen del fill, que és la moneda de canvi de la parella. El tema central és el masclisme i la violència de gènere, però hi ha molt més i així el lector / espectador a partir dels raonaments dels protagonistes pot prendre partit per l’una o l’altre i fer una valoració psicològica i moral que pot modificar segons avança l’obra... fins al final.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.
BASES  CONCURS VINSTAGRAM   BIBLIOTEQUES AMB DO  PLA DE BAGES 2021   del 4 de desembre 2020  al 31 de gener 2021 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses. QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar en el concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una foto pròpia

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.