Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE


TERTÚLIA, DIJOUS 3 DE SETEMBRE A LES 19:30 H. 

La dansa de la venjança, de Jordi Casanovas (1978).


Jordi Casanovas és escriptor, productor i director teatral. Li agrada participar en tots els àmbits professionals que intervenen en el món teatre i com autor tria temes d’actualitat i que l’afecten. Ha rebut diferents premis i reconeixements i des de l’any 2002 trobem representacions de les seves obres a teatres de tota Espanya, algunes de les més de 30 obres escrites són: Les millors ocasions, Un home amb ulleres de pasta, Una història catalana, Pàtria, Vilafranca... L’any 2019 va estrenar: Valenciana, Jauría i La dansa de la venjança, al club de teatre parlarem d’aquesta darrera obra. 

La dansa de la venjança ens trobem amb una parella, el Roger i la Clàudia, que després d’anys de matrimoni i un fill en comú s’acaben de separar. La Clàudia ha anat a buscar les seves darreres pertinences a la casa on havien viscut junts i casualment es troba amb en Roger, de manera que inicien una conversa en la què malgrat que ja han arribat a uns acords la tensió és latent des del primer moment. Durant aquest diàleg al·ludeixen a un passat ple de incomunicació i malentesos, es fan retrets i acusacions i arriben a un alt nivell d’enfrontament sobretot quan parlen del fill, que és la moneda de canvi de la parella. El tema central és el masclisme i la violència de gènere, però hi ha molt més i així el lector / espectador a partir dels raonaments dels protagonistes pot prendre partit per l’una o l’altre i fer una valoració psicològica i moral que pot modificar segons avança l’obra... fins al final.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19