Passa al contingut principal

EN PORTADA: EDWARD HOPPER

Per necessitat i davant de la situació que ens ha tocat viure hem canviat la forma que tenim de relacionar-nos amb els altres.
D'una banda la convivència amb els de dins de casa és a temps complet, compartim hores, moments i espais com ara fa dos mesos no ens hauríem pogut imaginar. I pel que fa a les altres persones del nostre entorn, familiars i amics, amb ells mantenim contacte i compartim estones gràcies a la tecnologia, a través dels telèfons i les xarxes socials.
En aquests moments estem més "connectats" que mai. Però també més que mai ens trobem amb sentiments d'incertesa i aïllament, davant les circumstàncies que estem vivint i pel desconeixement de la "nova normalitat" cap a la què ens dirigim.
Amb la gran sensibilitat emocional d'aquestes setmanes vam rebre i vam compartir, al whatsapp dels grups del club de lectura de la biblioteca, un preciós vídeo sobre el pintor nord-americà Edward Hopper (1882-1967), el pintor de la solitud.
Hopper va plasmar a les seves obres la societat moderna d'Estats Units i ho va fer amb un estil realista molt personal. Tot i que també va pintar paisatges i marines, és un artista conegut per les seves representacions de la vida urbana. Els personatges dels seus quadres, principalment dones, viuen en solitud inclús quan es troben acompanyats, els espais són interiors i tan poden ser públics com privats, el tractament que el pintor fa de la llum és magnífic. En definitiva l'artista realitza una pintura intimista que per la seva càrrega psicològica atreu amb força l'espectador.
No és casualitat que els seus quadres servissin d'inspiració a grans creadors, com Alfred Hitchcock que va fer la casa de Psicosi com una rèplica del quadre La casa a la vora de la via del tren (1925). I tampoc ho és que molts escriptors i editorials utilitzin les seves obres per a reproduir-les a les portades dels seus llibres, aquí teniu una mostra en la que podeu veure alguns, i per exemple ens trobem que Joël Dicker ha utilitzat obres del pintor en les portades dels seus darrers 3 llibres.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 22 de desembre a les 19:30 h. LA BALLARINA , d’Õgai Mori (1862-1922) Õgai Mori va ser metge militar i va aconseguir un alt càrrec en la burocràcia del seu país però a més també és una de les principals figures de la literatura japonesa. Mori va ser escriptor, traductor d’obres europees i crític literari. Va ser autor de novel·les, relats, biografies, llibres d’història, assajos i també va fundar diverses revistes. En el conjunt de la seva obra transcendeix la seva àmplia cultura tant en l’àmbit del seu propi país i de Xina com d’Occident. La Ballarina és una de les seves novel·les més destacades. Quan tenia 22 anys Mori va fer una estada de quatre anys a Alemanya per estudiar, allà va conèixer la literatura europea i la seva influència es reflecteix en aquesta novel·la. Editada l’any 1890 la novel·la forma part d’una trilogia que té com a protagonista Elise, una ballarina alemanya que és molt pobra i s’enamora de Õta Toyotarõ, un estudiant japonès que viatja a Ber

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 14 de gener a les 19:30 h. (Sessió virtual, per participar poseu-vos en contacte amb la biblioteca).  Blade Runner , director: Ridley Scott (1937). El director i productor de cinema anglès Ridley Scott va començar professionalment treballant en televisió i publicitat. L’any 1977 dirigeix la seva primera pel·lícula, Los duelistas, i després fa dues pel·lícules de ciència-ficció que són emblemàtiques en el seu gènere: Alien, el octavo pasajero (1979) i Blade Runner (1982). A partir d’aquí i al llarg de la seva carrera, amb més de vint títols, ha demostrat una gran capacitat per realitzar pel·lícules de les més diverses temàtiques i gèneres i entre elles destaquen: Thelma y Louise , Gladiator, Black Hawk derribado, Robin Hood, Marte...   Blade Runner està ambientada a la ciutat de Los Angeles l’any 2019. L’empresa Tyrell Corporation crea els androides Nexus 6, d’aspecte humà però més forts i àgils, aquests robots treballen a les colònies exteriors de la Terra i són a

LLETRES I VINS 2023

BASES DEL CONCURS VINSTAGRAM BIBLIOTEQUES AMB DO   -   PLA DE BAGES 2023 de l’1 de desembre 2022   al 31 de gener 2023 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses.   QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar al concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una