Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, DIJOUS 23 DE GENER A LES 20:00 H.
Stoner, de John Williams (1922-1994).
Malgrat la qualitat de la seva obra, l’escriptor nord-americà John Williams no va ser molt conegut, va escriure només 3 novel·les i poesia, va ser editor i professor a la Universitat de Missouri. L’any 1973 va obtenir el premi National Book Award.
Stoner és la seva penúltima novel·la i es va publicar l’any 1965, sense massa èxit. Ha estat a partir de contínues reedicions que 50 anys després li ha arribat el reconeixement a nivell mundial sent una novel·la traduïda a més de vint idiomes.
La novel·la narra la història de William Stoner, un noi de dinou anys, fill de grangers, que entra com a estudiant de la Facultat d’Agricultura de la Universitat de Missouri. És l'any 1910 i en el segon curs, en la classe de literatura anglesa, Stoner pren consciència que mai tornarà a la granja, i que la universitat li ha permès descobrir la seva vocació, la seva passió per la literatura, l’estudi i, sobretot, l’ensenyament. Stoner arriba a ser professor i durant quaranta anys es dedica a l’estudi i al món universitari.
La novel·la està molt ben escrita, de forma senzilla però intensa el lector va seguint amb interès les etapes de la vida de Stoner i les seves reflexions sobre: l’amistat, el matrimoni, la paternitat, les intrigues a la universitat... En aquest recorregut vital, el lector comparteix els sentiments i les emocions d’un home que en tot moment de la seva vida es mostra tal com és: discret, íntegre i honest.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la