Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA


TERTÚLIA, DIJOUS 16 DE GENER A LES 19:30 H.
Los puentes de Madison (The Bridges of Madison County), director: Clint Eastwood (1930).
El gènere d’acció que Clint Eastwood realitzava com a actor i com a director, va deixar pas l’any 1995 al drama romàntic amb l’adaptació de la novel·la del mateix títol que va escriure Robbert James Waller, Clint Eastwood va realitzar una pel·lícula amb una història que reflexiona sobre com els condicionaments socials marquen una vida i com el descobriment de l’amor crea contradiccions entre deixar-se portar pels sentiments o fer el que sembla correcte d’acord amb el deure moral.
Resum: Robert Kincaid és un fotògraf de National Geographic que es troba a  Iowa per fotografiar els ponts coberts que hi ha a la zona. Francesca és una dóna que viu en una granja, amb el seu home i dos fills, porta una vida tranquil·la i sense gaires al·licients. Francesca es queda sola quatre dies, perquè la seva família marxa a una fira, i això coincideix en el temps amb l’encontre casual amb Robert ,qui li demana ajuda per localitzar els ponts. La trobada entre aquestes dues persones tan diferents origina una intensa i breu història d’amor que portarà a Francesca a haver de decidir entre marxar o continuar amb la rutina al costat de la família.
Una emblemàtica pel·lícula que va comptar amb Clint Eastwood com a director i també com a intèrpret, juntament a l’actriu Meryl Streep.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la