Passa al contingut principal

CLUB DE TEATRE


TERTÚLIA, DIJOUS 7 DE NOVEMBRE A LES 19:30 H.
El Cafè de la Marina, de Josep M. de Sagarra (1894-1961).
Estrenada l’any 1933 al Teatre Romea de Barcelona, és una obra que reflecteix el món mariner de Cap de Creus, una zona que l’autor coneixia molt bé per les temporades que passava a l’estiu.
Ambientada a Port de la Selva l’escenari de l’obra és una taverna de pescadors. Els protagonistes són el propietari, Libori, i les seves filles, Caterina i Rosa, i dins el cafè trobem uns personatges secundaris que són els mariners i pescadors amb la seva pobresa i les seves vides monòtones i també altres personatges que estan de pas vinguts d’altres indrets, monsieur Bernat i l’artista barcelonina amb el seu acompanyant.
Caterina, després d’una relació amorosa fracassada amb un francès, que té com a conseqüència un avortament, està preocupada per si a la seva germana li passa el mateix ara que és a punt de casar-se amb en Rafel.  A la festa després del casament en Libori i monsieur Bernat parlen del que seria un matrimoni de conveniència, i la Caterina creu que no li queda altra cosa que acceptar degut al seu passat, conegut per tothom al poble, i malgrat estar enamorada d’en Claudi, un pescador que vol anar a "fer les Amèriques".
Aquest poema dramàtic i realista va aconseguir un gran èxit de públic en un moment en què el prestigi de Sagarra ja estava consolidat.
L’obra és un magnífic retrat de la vida a l’Empordà en què destaquen: l’expressivitat del llenguatge; el caràcter tancat dels personatges i de les relacions entre ells, trets que són conseqüència de la difícil comunicació amb l’exterior; la dignitat amb què la Caterina porta la seva situació; la duresa de la vida dels pescadors...
L'obra s'ha representat en teatre al llarg del temps de forma continuada i també s'ha portat al cinema. En el següent enllaç podeu veure la pel·lícula El Cafè de la Marina, realitzada l’any 2014 i dirigida per Sílvia Munt:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19