Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA


TERTÚLIA, DIJOUS 24 D'OCTUBRE A LES 20:00 H.
La terapeuta, de Gaspar Hernández (1971).
L’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez va publicar l’any 2014 aquesta novel·la que tracta sobre una de les malalties més comuns actualment: l’ansietat.
L’Hèctor Amat és un actor que després de presenciar per casualitat l’assassinat d’una noia no recorda què ha passat. Per aquest motiu va a la consulta de la psicòloga Eugènia Llort, i la relació dependent que s’estableix entre ells deriva en l’enamorament de l’Hèctor.
Els temes de la novel·la giren al voltant de la forma de viure actual i el problemes psicològics que comporta: la por al futur, la cerca del perfeccionisme, la influència de les noves tecnologies en la formar de comunicar-se, la desconnexió de la realitat...
Aquest mes d'octubre des de la biblioteca estem participant de forma conjunta amb les biblioteques del Bages-Berguedà-Moianès en donar rellevància a la celebració del Dia de la Salut Mental, per aquest motiu totes les biblioteques hem organitzat diferents activitats sobre aquesta temàtica. En el nostre cas us oferim aquesta sessió del club de lectura de novel·la i també trobareu a la biblioteca una exposició amb documents sobre els beneficis de l'alegria, a més aquesta setmana hem realitzat un interessant taller familiar sobre tècniques i dinàmiques de risoteràpia.  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la