Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA


TERTÚLIA, DIJOUS 27 DE JUNY A LES 20:00 H. 
Solitud, de Víctor Català (1869-1966).
Finalitzem les trobades del club de lectura de novel·la amb un clàssic de la literatura catalana.
Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert, va publicar Solitud en forma d’entregues setmanals dins la revista Joventut entre els anys 1904-1905.
Va tenir llibertat per cultivar ella mateixa la seva educació, no es va casar i va viure quasi bé sempre a la seva població natal, l’Escala. La seva obra, sobretot a l’inici, té les influències del modernisme i el naturalisme que eren els moviments literaris vigents.
Solitud narra el procés vital d’una dona, la Mila, qui enganyada pel seu home puja a la muntanya a viure tenint cura de l’ermita de Sant Ponç. La vida de la Mila, qui en principi només veu la duresa de la muntanya, es va transformant gràcies a la relació amb un pastor que li ensenya la riquesa de llegendes i éssers que l’habiten, la força de la natura, la bellesa dels seus paisatges i la solitud que la portarà a conèixer-se interiorment i així alliberar-se de condicionaments socials.
La novel·la va tenir un èxit immediat i l’any 1909 ja havia aconseguit la tercera edició.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.
BASES  CONCURS VINSTAGRAM   BIBLIOTEQUES AMB DO  PLA DE BAGES 2021   del 4 de desembre 2020  al 31 de gener 2021 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses. QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar en el concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una foto pròpia

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.