Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA

DIJOUS 25 D'ABRIL A LES 20:00 H. 
La confessió de la lleona de l'escriptor Mia Couto, és la novel·la que comentarem avui al club de novel·la.
 Mia Couto (1955) és l’escriptor que aquest any ha fet el Pregó de Sant Jordi que organitzen les Biblioteques de Barcelona, l’Ajuntament. L’escriptor moçambiquès va parlar sobre la diferent resposta solidària, per part del món en general, que han despertat dos situacions que s’han produït aquestes darreres setmanes, d’una banda l’incendi de la catedral de Notre-Dame de Paris i d’altra el cicló que ha ocasionat un miler de morts a Moçambic.  
La confessió de la lleona ens transporta a un poble, Kulumani, on misteriosos lleons estan matant algunes dones de l’aldea. Les tradicions ancestrals, la situació opressiva de les dones, la simbologia i la màgia que envolten als personatges i els fets que es produeixen... són alguns dels temes que trobem en la lectura de La confessió de la lleona.
I el que també ens arriba a través de la lectura és l’estimació d’António Emilio Leite Couto per Àfrica, una estimació que trobem en tota la seva obra literària: relats breus, poemes, cròniques i novel·les amb els quals ha obtingut premis literaris, i que l’han portat a ser considerat com un dels principals autors actuals en llengua portuguesa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la