Passa al contingut principal

TERTÚLIA AMB...

DIJOUS 28 DE MARÇ, A LES 19:30 H. 
Acollirem la tertúlia amb l'escriptora catalana Jenn Díaz (Barcelona 1988) 
Jenn Díaz ja havia escrit quatre novel·les en castellà, la primera d’elles Belfondo l’any 2011; quan l'any 2015 va decidir escriure la seva primera novel·la en català:
 Mare i filla. Tal com ella explica aquest canvi de registre va venir després d’estar escrivint contes en català, setmanalment i durant uns quants mesos, al magazín cultural Catorze.cat, i sobretot també a partir de la influència de la lectura de l’obra de Mercè Rodoreda.
Mare i filla presenta un nucli familiar amb quatre dones, Glòria, la mare, Dolors, la germana del pare i l’Àngela i la Natàlia, les dues filles. La història comença a partir de la sobtada mort del pare i va narrant com queda la convivència entre les quatre dones, les relacions familiars i generacionals, els conflictes quotidians, les tragèdies ocultes...
Mare i filla ens permetrà conèixer i conversar amb l'autora Jenn Díaz, una jove escriptora que també es dedica a la traducció i que en la seva trajectòria va guanyar el premi Mercè Rodoreda 2016 amb el llibre de relats Vida familiar, un guardó que té per a ella un especial significat.
Realitzem aquesta activitat amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i dintre del programa Lletres en viu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la