Passa al contingut principal

CLUB DE NOVEL·LA


TERTÚLIA, DILLUNS 18 DE FEBRER A LES 20:00 H.
L’amic retrobat, de Fred Uhlman (1901-1985).
Fred Uhlman és un autor alemany que va haver de marxar del seu país a causa del nazisme. Va viure a França i Anglaterra, on no es va dedicar a la seva professió d’advocat sinó que va ser pintor i escriptor, l’èxit li va arribar l’any 1960 amb la publicació de la novel·la L’amic retrobat.
Basada en l’experiència del propi autor, L’amic retrobat és una novel·la curta que narra la relació d’amistat entre dos nois de setze anys. En el decurs d’un any Hans, un noi jueu d’una família acomodada d’Stuttgart, i Konradin, un noi fill d’una aristocràtica família, estableixen són bons amics al marge del règim nazi que s’està estenent pel país. Trenta anys després Hans, marcat per sempre per les vivències d’aquell temps, explica els problemes amb els companys de classe davant del creixement del nazisme, el trencament de la seva amistat i la duresa d’haver-ho de deixar tot i marxar als Estats Units.
Aquesta sessió del club de novel·la està emmarcada dins de la segona edició del cicle “Els camps d’extermini nazis: recordar per no oblidar”, i es realitzarà de forma conjunta entre els participants al club de novel·la d’adults i els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Gerbert d’Aurillac.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.  

TERTÚLIA AMB...

Aquest proper  dijous 27 de maig a les 20:00 h . acollirem a la biblioteca la visita de l'escriptora  Imma Cortina , autora de la novel·la  La cuinera dels senyors . Imma Cortina és mestra de professió i ha publicat llibres infantils i també obres per adults amb temes sobre educació. En la seva trajectòria com a autora de ficció per a adults forma part de diferents col·lectius: Narradors Centrals, Verum Fictio i Lola Palau, i ha participat amb relats als llibres  Xocolata espessa  i  Dies de roses i vi , aquest darrer editat molt recentment. Ha publicat dues novel·les:  Només ho saben les muntanyes , de l’any 2015 i obra guanyadora del Premi Sebastià Joan Arbó, i  La cuinera dels senyors , de l’any 2019 i obra finalista del Premi Pin i Soler de Narrativa. La cuinera dels senyors  està ambientada a Manresa i s’inspira en la vida de l’àvia de l’autora. L’any 1920 la Maria Dolors arriba a Manresa amb el tren de Lleida. Ha deixat la vida a pagès i entra com a cuinera a un pis de la