Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...


Abans de la tertúlia de novel·la, a les 19:30 h., llegirem i comentarem una selecció de poemes del llibre Fulles d’herba, del poeta nord-americà Walt Whitman (1819-1892)
I a la tertúlia del club comentarem la novel·la Les Amnèsies de Déu, obra guanyadora del Premi Crexells i del Premi Salambó en llengua catalana l’any 2005. L’autor de la novel·la és el rossellonès Joan-Daniel Bezsonoff (1963), un escriptor que també es dedica a l’ensenyament i col·labora en mitjans de comunicació. Actualment Bezsonoff ja ha publicat  12 llibres entre novel·les, autobiografies i un diccionari occità català-provençal; i ha rebut diferents premis literaris en reconeixement a la qualitat de les seves obres.
La novel·la Les Amnèsies de Déu està ambientada en la Segona Guerra Mundial, entre els anys 1940 i 1945, i té com a protagonista Mossèn Albert  Puig, un home devot que estima les dones i que veu com la relació secreta  amb la seva amant canvia amb la guerra. A la narració, amb la ironia característica de l’autor, trobem aquest personatge principal i altres de secundaris, tots ells amb els seus conflictes personals emmarcats per una guerra amenaçant i vergonyosa a França, amb el règim col·laboracionista de Vichy i les figures històriques de Pétain i De Gaulle.

Tertúlia, dijous 25 d'octubre a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.
BASES  CONCURS VINSTAGRAM   BIBLIOTEQUES AMB DO  PLA DE BAGES 2021   del 4 de desembre 2020  al 31 de gener 2021 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses. QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar en el concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una foto pròpia

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.