Passa al contingut principal

ESTEM LLEGINT...


Abans de la tertúlia de novel·la, a les 19:30 h., llegirem i comentarem una selecció de poemes del llibre Fulles d’herba, del poeta nord-americà Walt Whitman (1819-1892)
I a la tertúlia del club comentarem la novel·la Les Amnèsies de Déu, obra guanyadora del Premi Crexells i del Premi Salambó en llengua catalana l’any 2005. L’autor de la novel·la és el rossellonès Joan-Daniel Bezsonoff (1963), un escriptor que també es dedica a l’ensenyament i col·labora en mitjans de comunicació. Actualment Bezsonoff ja ha publicat  12 llibres entre novel·les, autobiografies i un diccionari occità català-provençal; i ha rebut diferents premis literaris en reconeixement a la qualitat de les seves obres.
La novel·la Les Amnèsies de Déu està ambientada en la Segona Guerra Mundial, entre els anys 1940 i 1945, i té com a protagonista Mossèn Albert  Puig, un home devot que estima les dones i que veu com la relació secreta  amb la seva amant canvia amb la guerra. A la narració, amb la ironia característica de l’autor, trobem aquest personatge principal i altres de secundaris, tots ells amb els seus conflictes personals emmarcats per una guerra amenaçant i vergonyosa a França, amb el règim col·laboracionista de Vichy i les figures històriques de Pétain i De Gaulle.

Tertúlia, dijous 25 d'octubre a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19