Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

 La biblioteca aquest mes d’octubre va de cine, i entre les activitats sobre el setè art tenim el club de cinema dedicat al director, productor i guionista italià Sergio Leone (1929-1989). Sergio Leone va ser el creador dels “espagueti western”, els canvis que introdueix al gènere van afectar tant als trets típics dels protagonistes, com als temes tècnics de la producció cinematogràfica i així el seu treball arriba a influenciar directors com Martin Scorsese, Quentin Tarantino o Francis F. Coppola. 
Però l’obra mestra de Sergio Leone la trobem l’any 1984 amb la pel·lícula Érase una vez en América (Once upon a time in America). La pel·lícula explica la història de David Aaronson, “Noodles” i el seu amic Max des de la seva infantesa a Nova York, passant pel temps de la llei seca durant els anys 1930, quan juntament amb altres companys es converteixen en importants mafiosos i finalitzant amb el retorn de David a Nova York l’any 1968, quan després d’uns anys d’exili haurà d’afrontar un passat que pretenia oblidat.
La pel·lícula no és una únicament una història de gàngsters, sinó que és una magnífica història d’amor i lleialtat. Una excel·lent pel·lícula en la què destaca tot, des de la interpretació dels actors fins els aspectes tècnics del film i també la banda sonora del compositor Ennio Morricone.
Les més de tres hores de durada de la pel·lícula es van reduir d’un material de nou hores de filmació, i a Europa va ser un èxit, no així als Estats Units on es va projectar en dues parts i sense els flashbacks amb què s’havia concebut la història. El cas és que actualment Érase una vez en América és una pel·lícula de culte i tal com va dir el propi Leone es tracta de “Cinema, cinema”.
No us perdeu aquesta sessió del club!
Just abans de la tertúlia podreu gaudir a la sala polivalent d’una demostració de com es fa una projecció d’una filmació en 16 mm., a càrrec del santfruitosenc Josep Antoni Hernàndez, qui també ens ha cedit els recursos cinematogràfics de l’exposició de cinema que tenim durant aquest mes a la biblioteca. 

Tertúlia, dijous 11 d'octubre a les 19:30 h.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

TERTÚLIA, dijous 22 de desembre a les 19:30 h. LA BALLARINA , d’Õgai Mori (1862-1922) Õgai Mori va ser metge militar i va aconseguir un alt càrrec en la burocràcia del seu país però a més també és una de les principals figures de la literatura japonesa. Mori va ser escriptor, traductor d’obres europees i crític literari. Va ser autor de novel·les, relats, biografies, llibres d’història, assajos i també va fundar diverses revistes. En el conjunt de la seva obra transcendeix la seva àmplia cultura tant en l’àmbit del seu propi país i de Xina com d’Occident. La Ballarina és una de les seves novel·les més destacades. Quan tenia 22 anys Mori va fer una estada de quatre anys a Alemanya per estudiar, allà va conèixer la literatura europea i la seva influència es reflecteix en aquesta novel·la. Editada l’any 1890 la novel·la forma part d’una trilogia que té com a protagonista Elise, una ballarina alemanya que és molt pobra i s’enamora de Õta Toyotarõ, un estudiant japonès que viatja a Ber

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 14 de gener a les 19:30 h. (Sessió virtual, per participar poseu-vos en contacte amb la biblioteca).  Blade Runner , director: Ridley Scott (1937). El director i productor de cinema anglès Ridley Scott va començar professionalment treballant en televisió i publicitat. L’any 1977 dirigeix la seva primera pel·lícula, Los duelistas, i després fa dues pel·lícules de ciència-ficció que són emblemàtiques en el seu gènere: Alien, el octavo pasajero (1979) i Blade Runner (1982). A partir d’aquí i al llarg de la seva carrera, amb més de vint títols, ha demostrat una gran capacitat per realitzar pel·lícules de les més diverses temàtiques i gèneres i entre elles destaquen: Thelma y Louise , Gladiator, Black Hawk derribado, Robin Hood, Marte...   Blade Runner està ambientada a la ciutat de Los Angeles l’any 2019. L’empresa Tyrell Corporation crea els androides Nexus 6, d’aspecte humà però més forts i àgils, aquests robots treballen a les colònies exteriors de la Terra i són a

LLETRES I VINS 2023

BASES DEL CONCURS VINSTAGRAM BIBLIOTEQUES AMB DO   -   PLA DE BAGES 2023 de l’1 de desembre 2022   al 31 de gener 2023 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses.   QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar al concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una