Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

El director François Truffaut (1932-1984) va voler fer un homenatge a la seva gran passió pel cinema a través de la pel·lícula La noche americana.
Estrenada l’any 1973, el tema de la pel·lícula és el rodatge en uns estudis de Niça d’una pel·lícula: Os presento a Pamela. A través del procés del rodatge es va mostrant la complexitat de la realització i producció cinematogràfica, des de les tècniques de muntatge fins a les relacions entre els actors i els altres professionals que intervenen. Durant tota la pel·lícula trobem referències i al·lusions a directors i films admirats per Truffaut, fins i tot el mateix títol de la pel·lícula fa referència a una tècnica que consisteix en aplicar un filtre fosc sobre una lent per simular que és de nit quan el rodatge es fa de dia.
Truffaut va fer el guió, va ser el director i també va interpretar a Ferrand: el fictici director del rodatge. Tot pensat i ben pensat per fer sentir a l’espectador l’amor per l’art del cinema.
La tertúlia sobre aquesta pel·lícula ens permetrà presentar les diferents activitats que ja tenim preparades per al mes d’octubre a la biblioteca, unes activitats dirigides a tots els públics que tenen el Cinema com a eix temàtic i que segur agradaran a cinèfils i cineastes.

Tertúlia, dijous 13 de setembre a les 19:30 h.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

#BlackLivesMatter

Us presentem alguns dels documents que tenim a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages sobre el  tema del racisme. Des de la biblioteca amb la cultura i per la dignitat humana. NO FICCIÓ ADULTS Negre de merda : El racisme explicat als blancs . Matthew Tree. La majoria de blancs ens creiem no racistes, però què vol dir de debò ser racista? L’escriptor i assagista d’origen anglès Matthew Tree ens ofereix un llibre ben documentat i gens demagògic sobre el fenomen del racisme. L’origen dels altres . Toni Morrison. A través de la seva pròpia existència, la premi Nobel de literatura Toni Morrison repassa passatges de la història, la política i de la literatura, examinant autors com ara Ernest Hemingway, William Faulkner i Flannery O’Connor. I responent a qüestions com: Quin és el motiu que empeny els humans a construir la figura de l’altre? Prohibido nacer : memorias de racismo, rabia y risa . Noah Trevor. Autobiografia Noah Trevor, presentador de The Daily Show i còmic nor

BIBLIOTECA VIRTUAL - eBIBLIO

Tot i que la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages romandrà tancada encara durant un temps us recordem que podeu utilitzar els diferents serveis que ens ofereix la Biblioteca virtual i la plataforma e-Biblio , amb continguts i préstecs digitals d'accés gratuït per a tots els usuaris amb el carnet de la biblioteca. Trobareu novel·les, revistes, música, pel·lícules... les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.  Si teniu qualsevol consulta recordeu que us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del correu de la biblioteca: b.st.fruitos@diba.cat Estem treballant des de casa, trobareu informacions i propostes a les xarxes socials de la biblioteca. Molts ànims a tots. Us trobem a faltar!

BIBLIOTECA VIRTUAL - SALUT

Avui 7 d'abril es celebra el Dia Mundial de la Salut per commemorar l'aniversari de la creació de l'Organització Mundial de la Salut l'any 1948. Aquest any l' OMS vol distingir en la celebració al personal d'infermeria i obstetrícia...  Des de fa unes setmanes tots som més conscients que mai de la important labor que realitza el personal sanitari, els professionals que treballen en l'àmbit de la salut,sigui quina sigui la seva categoria, estan rebent el suport i l'agraïment a la seva dedicació per part de tota la societat. Us aconsellem que consulteu a la Biblioteca virtual el prestatge de Salut, es tracta d'una secció creada per les biblioteques on oferim recursos: seleccions de webs, recomanacions, novetats, bases de dades.... T'ajudem a obtenir la millor informació possible sobre la teva pròpia salut i en definitiva a aconseguir una major qualitat de vida. En aquest apartat també trobareu informació actualitzada sobre  COVID19