Passa al contingut principal

CLUB DE CINEMA

El director François Truffaut (1932-1984) va voler fer un homenatge a la seva gran passió pel cinema a través de la pel·lícula La noche americana.
Estrenada l’any 1973, el tema de la pel·lícula és el rodatge en uns estudis de Niça d’una pel·lícula: Os presento a Pamela. A través del procés del rodatge es va mostrant la complexitat de la realització i producció cinematogràfica, des de les tècniques de muntatge fins a les relacions entre els actors i els altres professionals que intervenen. Durant tota la pel·lícula trobem referències i al·lusions a directors i films admirats per Truffaut, fins i tot el mateix títol de la pel·lícula fa referència a una tècnica que consisteix en aplicar un filtre fosc sobre una lent per simular que és de nit quan el rodatge es fa de dia.
Truffaut va fer el guió, va ser el director i també va interpretar a Ferrand: el fictici director del rodatge. Tot pensat i ben pensat per fer sentir a l’espectador l’amor per l’art del cinema.
La tertúlia sobre aquesta pel·lícula ens permetrà presentar les diferents activitats que ja tenim preparades per al mes d’octubre a la biblioteca, unes activitats dirigides a tots els públics que tenen el Cinema com a eix temàtic i que segur agradaran a cinèfils i cineastes.

Tertúlia, dijous 13 de setembre a les 19:30 h.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CLUB DE NOVEL·LA

  TERTÚLIA, dijous 17 de juny a les 20:00 h.   EL TEMPS DE LES CIRERES , de Montserrat Roig (1946 – 1991). Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta . El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,   la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.
BASES  CONCURS VINSTAGRAM   BIBLIOTEQUES AMB DO  PLA DE BAGES 2021   del 4 de desembre 2020  al 31 de gener 2021 QUI HI POT PARTICIPAR? Podran participar-hi totes aquelles persones de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la preparació d’aquest concurs. Quedaran excloses del concurs les imatges presentades per marques comercials o empreses. QUÈ S’HA DE FER PER PARTICIPAR-HI? Per participar en el concurs s’haurà de tenir compte a Instagram amb un perfil públic,   respectar les condicions d’aquesta xarxa i tenir el carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.   QUINA TEMÀTICA HAN DE TENIR LES FOTOGRAFIES? S’estableix una única categoria, la temàtica de la qual és el món del vi en sentit ampli : vinyes, paisatge, patrimoni, cellers, tines, enoturisme, festes... posant especial èmfasi en l’àmbit territorial de la Denominació d’Origen Pla de Bages   COM PUC PARTICIPAR AL CONCURS? Els participants hauran de publicar una foto pròpia

CLUB DE CINEMA

TERTÚLIA, dijous 10 de juny a les 19:30 h. VERANO DEL 42 , director: Robert Mulligan (1925 – 2008). Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42. Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar   a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.