dimarts, 31 de gener de 2017

CLUB DE CINEMA

 La novel·la La Mort a Venècia, obra de Thomas Mann escrita l'any 1913, va inspirar la pel·lícula homònima dirigida per Luchino Visconti l'any 1971.
En la filmografia de Luchino Visconti (1906-1976) aquesta pel·lícula forma part de l'anomenada trilogia alemanya: La caída de los dioses (1969) Muerte en Venecia (1971) i Luis II de Baviera (Ludwig) (1973). 

Argument: El compositor alemany Gustav von Aschenbach, en un moment de crisi personal i professional, decideix viatjar a Venècia per a recuperar-se. En aquesta ciutat se sent atret per un jove de gran bellesa, Tadzio, fill d'una família polonesa que s'hostatja al mateix hotel. El sentiment de desig i l'obsessió va portant el protagonista a una decadència que també es troba en el mateix entorn a partir de l'epidèmia de còlera que trasbalsa la ciutat.
L'excel·lent ambientació de l'època, el sentit de la música de Gustav Mahler que acompanya moltes escenes, les referències autobiogràfiques de Visconti, i Mann, la fascinació per la Bellesa.... són alguns dels elements d'aquesta pel·lícula per comentar a la trobada del club de cinema.

Tertúlia, dijous 2 de febrer a les 19:30 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada